Samarbetspartners

International Biathlon Union (IBU)
IBU är skidskytteidrottens internationella organisation med säte i Österrike (Salzburg). IBU har 63 medlemsnationer med Chile i sydväst och Kina i öst. IBU tilldelar nationerna World Cup och VM samt även Junior VM och EM. IBU säsongsplanerar vilka grenar som skall avgöras varvid WC och VM, utvecklar reglementet, ansöker hos IOK om nya skidskyttegrenar mm.

Infront
Infront Sports & Media AG är ett sponsorföretag med ett huvudkontor i Schweiz. Infront har sponsoravtal med IBU för samtliga internationella biathlonarrangemang. Det innebär att alla sponsoravtal till VM måste kontrolleras och godkännas av Infront.

Östersunds kommun
Tack vare Östersunds Kommun har vi en av världens bästa Skidskyttearenor. Investeringar och utvecklingen av skidskyttestadion har hela tiden förts i dialog med Svenska Skidskytteförbundet, skidskytteföreningar och övriga intressenter.

Fältjägarnas IF bildades 1909. Inledningsvis var namnet I 5 IF och var regementets egen idrottsförening. Föreningen övergick till att bli helt civil, men med en nära anknytning till regementet. Numera lever föreningen kvar, helt frikopplad från regementet som slutgiltigt avvecklades 2005. Föreningen har eller har haft aktivitet inom flera idrotter från fotboll till orientering och har genom åren haft stora framgångar, främst inom orientering och skidorientering. Under 1990- och 2000-talet hade föreningen sin stormaktstid inom skidorientering, Tomas Löfgren, Bertil Nordqvist, Pär Ove Bergqvist, Marie Ohlson (f d Lund) och Erica Johansson har bärgat flera internationella medaljer på VM, WC och EM. Under de senaste åren har den stora stjärnan varit Cecilia Thomasson, inom MTB-orientering med bland annat ett antal VM-guld på meritlistan. Föreningen deltar som medarrangör vid World Cup i skidskytte sedan flera år tillbaka.

Frösö IF bildades 1921 och är en av Jämtlands största idrottsföreningar, ca 1 300 medlemmar och 6 aktiva sektioner. Föreningen har varit aktiv i skidskyttesammanhang i många år och fostrat flera duktiga skidskyttar av vilka kan nämnas Maria Schylander som deltagit i flera World Cup tävlingar. Frösö IF har också varit med som medarrangör i samtliga skidskyttevärldscuper och VM som hållits här i Östersund.

Biathlon Östersund startade som en elitsatsande klubb för juniorer och seniorer. Sedan ett antal år har vi kompletterat med ungdomsverksamhet samt under förra året med verksamhet för handikappade som önskar utföra skidskytte, vilket nu innebär att vi är en komplett klubb för skidskytteintresserade. Vår vision är att vara Sveriges ledande skidskytteklubb. Som elitklubb och alltid ha åkare i Sverigeeliten samt bland de 15 bästa internationellt. Junior samt ungdomsverksamhet i alla nivåer samt breddverksamhet för alla utifrån individens förutsättningar. Klubben bytte namn 2006 från Jämtland Biathlon till Biathlon Östersund, då klubben vill marknadsföra Vinterstaden Östersund som Sveriges skidskyttecentrum. Biathlon Östersund är sedan många år medarrangör vid World Cup i skidskytte i Östersund.

Tullus SG bildades 1901 och klubbens säte ligger sedan starten i TULLUS by. Klubben har skördat stora framgångar både i SM, VM och OS. 1968 i OS i Grenoble tog Olle Petrusson brons i stafett. Fram till 60-talet bestod verksamheten endast av banskjutning. Därefter utökades grenarna i klubben med både skidskytte och fältskjutning. På 90-talet utvecklades verksamheten ytterligare och klubben delades in i fem sektioner; banskytte, fält o skidfältskytte, olympiskt skidskytte samt ungdom och skidor. Från 2000 och framåt har intresset för skidskytte ökat och idag har idag har Tullus ca 80 aktiva ungdomar. Sedan 1987 har Tullus varit med att arrangera World Cup tävlingar i Östersund.

2021-03-04T11:56:44+00:00