VM generalen

Patrik Jemteborn

 

Arbeta tillsammans – Inte bara samtidigt!

“People will forget what you said… People will forget what you did… but People will never forget how you made them feel”

Den 7 september 2014 strax före lunch fick världen veta att The winner is… Östersund! Vi hade på den internationella skidskyttekongressen blivit vinnare av uppdraget att arrangera skidskytte-VM 2019 och det har inte gått en dag sedan dess som jag inte tänkt på vilken fantastisk möjlighet det här är för oss att visa vad vi går för i Jämtland Härjedalen och Sverige. Det blir också exakt på dagen 4,5 år senare som den första tävlingen, mixstafetten avgörs, i det skidskytte-VM som ska bjuda på ett nytt drama varje dag – A new drama every day! Som funktionär för skidskytteevenemangen ska du sträcka på sig och känna att du är lite speciell. Du har accepterat uppdraget att helt frivilligt gå in och göra en professionell insats och bjuda på just dina unika kvalitéer. Kanske har du gått en regelutbildning för att veta mer om hur förhållandena i start/mål ska vara eller så har ni genomfört en eco-drivning utbildning eller så är du en av de dryga 300 av oss som inför VM genomfört en hjärt-lungräddningskurs. Kanske ställde du upp där före jul och skottade av taken på våra tält. All denna förberedelse och engagemang innan VM gör att jag känner mig trygg i att det är ju just VI som ska få jobba tillsammans med det ansvarsfulla och viktiga uppdrag vi har framför oss. Och just att göra det tillsammans kommer vara nyckeln till framgång för oss. Att uppmuntra, bjuda på ett leende, en utsträckt hand, en kram, en high five – kort sagt att hjälpa sina kollegor även i andra grupper även om det inte alltid är den egna gruppens primära uppgifter. Jag har listat 10 bra saker som vare sig kräver utbildning och talang:

  1. Komma i tid
  2. Attityd
  3. Vara förberedd
  4. Anstränga sig
  5. Arbetsmoral
  6. Kroppsspråk
  7. Energi
  8. Passion
  9. Öppen för nya intryck
  10. Göra det lilla extra

Hela Sveriges skidskytte-VM ska överträffa alla förväntningar och vara guld värt för alla! Det är vår vision och är det några som ska se till att leva upp till den så är det vi. Lycka till, njut, se till att ha fantastiskt roligt för det här kommer bli en upplevelse som räcker livet ut! Vi ses i vimlet!

Ciao /// Patrik Jemteborn Ordförande för organisationskommittén

2019-02-14T14:08:23+00:00