Sofia Domeij- Ordförande Skidskytteförbundet

Bild på Sofia Domeij

 

Det går bra nu!

2018 fyllde svenska skidskytte förbundet 30 år, och det firade vi genom att göra en av dom absolut bästa säsongerna någonsin.

Från tävlingssäsongen gjorde vi bokslut med 8 mästerskapsmedaljer. 2 OS-guld, 2 OS-silver, 3 JVM-guld och 1 EM-guld.

2018 var året då vi fick en svensk president i det internationella skidskytteförbundet genom vår tidigare ordförande Olle Dahlin. Att vi har en svensk som får kliva in på det finaste av uppdrag som man kan få inom skidskyttevärlden, är förstås ett bevis på Olles goda ledaregenskaper, men det är också ett bevis på att svenskt skidskytte har ett stort förtroende och en mycket stark position i skidskyttevälden.

Samtidigt som Olle Dahlin klev av ordförandeposten i svenska skidskytteförbundet, tog jag över taktpinnen. Ett mycket hedrande, ärofullt, spännande och fantastiskt roligt uppdrag. Ett stort förtroende som ska förvaltas!

Under 2018 har Svenska Skidskytteförbundet blivit utsedd till och fått motta utmärkelser som bland annat årets idrottsförbund av Sveriges centralförening för idrottens främjande SCIF och årets specialidrottsförbund av Sport och Affärer, fantastiskt! Bragdguldet gick till vår egen stjärna Hanna Öberg och vid idrottsgalan röstades hon även fram till 2018 års Jerring pristagare. Den 21 januari tilldelades också herrstafettlaget priset som årets lag vid Idrottsgalan.

Och som om detta inte vore nog,

2019 vårt 31a år, står vi som värd för skidskytte-VM. Vi hälsar hela världen välkommen till Sverige och nationalarenan i Östersund. Hela Sveriges Skidskytte-VM, med visionen att överträffa alla förväntningar och vara guld värt för alla! Vi får en unik chans att visa upp vår sport och svenskt skidskytte för hela världen.

Jag vet att det svenska laget kommer vara oerhört laddade för att prestera sitt absoluta yttersta inför hemmapubliken. Att ni funktionärer kommer vara detsamma är jag inte det minsta orolig för.

Det känns verkligen inspirerande, spännande och fantastiskt roligt att få göra det här tillsammans med er.

Tillsammans är vi starka!

Det kommer att bli en fantastisk skidskyttefest, en oförglömlig upplevelse som vi är en del av!

Av hela mitt hjärta önskar jag dig lycka till med just ditt uppdrag!

Vi ses i vimlet!

Nu kör vi!

Sofia Domeij
 Ordförande Svenska skidskytteförbundet

2019-02-14T14:27:45+00:00