Att vara funktionär

Det är vi funktionärer som är evenemanget och så bra som vi är, ja så bra blir skidskytte-VM 2019!
I grund och botten är det faktiskt vi funktionärer som präglar bilden av ett proffsigt, positivt och personligt evenemang. Våra gäster kommer då känna sig trygga och registrera besöket på en speciell plats i hjärtat och få ett minne för livet. Vi har förberett och utbildat oss under lång tid och nu är det äntligen dags att ta emot världen till vår stad och till vår arena.  

Vi är ca 1 000 funktionärer och antalet baseras på vad vi ska göra och att vi ska orka över VM:s alla tre faser; förberedelse, VM-veckorna och återställande. För bästa möjliga insats är ett gott råd att ha en bra kontakt med din gruppledare samt att ni har god framförhållning för planering av era arbetspass. Vi ser att du tjänstgör under minst en vecka!

När du är ”ledig” från arbetsuppgifterna och vill titta på tävlingarna är du självklart välkommen att göra det, men tänk på att om du har dina funktionärskläder på dig uppfattas du som att du är i tjänst.

 

Eftersom det är begränsat antal platser på läktaren hänvisas alla funktionärer till spårområdet Grillsvängen. 

 

 Alltså, tänk på att du som funktionär:

– ska ha roligt på jobbet!

– hälsar på våra gäster och varandra

– alltid är synlig av åskådare, TV-tittare världen runt.  Smile!

– alltid är välklädd och kommer i tid till dina uppgifter.

– är påläst och väl förberedd

– alltid trevlig och lyhörd i din uppgift.

– öppen och välunderrättad om tävlingarna.

– i funktionärsrollen är klädd i våra officiella kläder.

– är berättigad till fria måltider på “Nya Ferrys” under arbetspassen.

– har ett hållbart förhållningssätt och har säkerheten i fokus

– inte uppträder drogpåverkad i funktionärskläderna

AKTUELL INFORMATION

Saker och ting kan bli bättre När det är dags för Din hjälp på skidstadion kommer Du som funktionär att ställas inför ett flertal uppgifter. Då är era synpunkter och förslag till förändring/förbättringar viktiga för oss. Dyker det upp saker under arrangemanget som ni har idéer om så uppmärksamma oss på det. Under tävlingen kommer det att finnas ett formulär på hemsidan 2019ostersund.se under rubriken Funktionär. Fyll i och skicka in den så kommer svaren att samlas i vår databas och behandlas efter tävlingarna.

ANMÄL DIG SOM FUNKTIONÄR

Framför oss väntar Skidskytte VM i mars 2019 och förhoppningsvis världscuper därefter.

Oavsett om du varit med många år tidigare, eller om du är helt ny, så vill vi att du registrerar dig själv. På så vis får vi rätt kontaktuppgifter och exakta uppgifter om dig, grupptillhörighet med mera. Ansökningsformulär/registrering hittar du här.

2019-02-20T13:42:45+00:00