Svenska Skidskytteförbundet

Svenska Skidskytteförbundet (SSSF) är ansvarig för skidskytte och skidskyttets utveckling i Sverige. SSSF ingår som ett av 71 förbund i Riksidrottsförbundet. Förbundet har sitt säte och kansli i Östersund.
Styrelsen: Sofia Domeij ordförande. Britt Bohlin, Helena Ekholm, Anna-Lena Carlsson, Gunnar Olofsson, Tommy Höglund samt generalsekreterare Ingemar Arwidson.

Förbundets vision är att vara världsledande inom skidskytte, genom att ta medalj vid varje VM, EM, JVM eller OS och vara bland de absolut bästa världscuparrangörerna i världen. Svenska Skidskytteförbundet huvudsakliga verksamhetsområden är:  
• Föreningsverksamhet   • Idrott   • Tävlingsarrangemang

Genom avtal mellan SSSF och Biathlon Events AB (BEAB) ansvarar Biathlon Events för hela världsmästerskapet. Förbundet har bildat en organisationskommitté för att genomföra tävlingen. Biathlon Events AB är det bolag som bildades inför Världsmästerskapet i Östersund 2008 och som nu ansvarar för förbundets olika världscup och VM tävlingar. BEAB ägs till 100 % av SSSF.

Svenska Skidskytteförbundet samarbetar nära med de jämtländska skidskytteklubbarna; Frösö IF, Fältjägarnas IF, Biathlon Östersund och Tullus SG genom det sammanhållande Jämtland-Härjedalen Skidförbund. De klubbarna har även tidigare varit stommen i tävlingarna och de har stor erfarenhet och kompetens inom skidskyttearrangemang.

2019-02-19T08:19:54+00:00