Arenafakta

Öppettider

Öppettider för Ferrys, stadion, VIP lounge mm. >>

Publikområdet

Till VM har vi utökat publikområdet rejält. Vi har adderat Grillsvängen, Solsidan och Granrisbacken, samt så har vi ett extra sponsorområde på parkeringen utanför kansliet. Grillsvängen är ett familjeområde där vi kommer kunna följa olika djurs spår och leta spillning, det kommer åkas linbana och vi kommer kunna bygga jättepussel. På Solsidan ser man åkarna ett par gånger under loppet och det finns en storbildsskärm. I Granrisbacken står man nära spåret där åkarna avhandlar loppens tyngsta uppförsbacke, här springer även coacherna och skriker taktik till åkarna. I våra två sponsorområden har vi 14 partners med egna ”montrar” som är allt från egna tält till stora trailers. Det märks att VM är viktigt och något utöver det vanliga för dem. Vi har även vår egen Info point i samma tält som en av våra Fan shops.

Infopoint

I vår Infopoint svarar vi på alla möjliga frågor, gällande tävlingarna, området och VM i övrigt. Här har vi även möjlighet att hjälpa till på andra språk. Den ligger i Fan Shop-tältet. Det är dock av stor vikt att samtliga funktionärer ser till att vara pålästa då vi alla är värdar för VM. I Infopointen lämnar vi även in upphittade saker eller hjälper barn som saknar sina föräldrar att komma tillrätta.

Ceremonier

Direkt efter varje avslutad tävling sker det blomsterceremoni i målområdet där topp 3 hyllas och får kliva upp på pallen. På kvällarna kl. 20:19 är det sedan medaljceremonier på Medal Plaza nere vid rådhuset. Även invigningen är på medal plaza onsdag 6 mars kl. 20:19 men avslutningsceremonin är i målområdet direkt efter sista tävlingen söndag 17 mars.

Medal Plaza
Invigningen av VM sker onsdag 6 mars med en show bestående av nationsparad, invigningstal och den officiella VM-låten ”For the love of the game” framförd live av Magnus Schönberg. Det hela avslutas med det nykomponerade körverket ”The sound of Jamtland” med 560 körsångare från Jämtland/Härjedalen, instrumentalister, folkdansare, jojk och barnkör. En mäktig fasadprojektion på vårt vackra Rådhus kommer göra upplevelsen ännu större.

karta över medal plaza

Därefter sker medaljceremonierna på denna plats efter varje avslutad tävlingsdag. Det är här vi hyllar våra topp 3 atleter framför en av Östersunds vackraste byggnader. Live underhållning på plats från 19.45 och den officiella ceremonin startar kl. 20.19 Har ni möjlighet så kom ner till Östersunds city och ta del av festen på 1 av skidskytte VM:s 2 arenor.

Efter sista tävlingsdag den 17/3 sker blomsterceremoni, medaljceremoni och avslutningsceremoni på stadion efter avslutad tävling.

Tillgänglighetsservice

Vår ambition är att tävlingarna på stadion så långt som möjligt ska vara tillgängliga för alla. Våra handikappvärdar assisterar besökare med funktionshinder eller speciella behov. Ledsagare går in gratis i sällskap med den funktionshindrade. Speciella läktarplatser finns för främst rullstolsburna och hörselskadade. Särskild parkering finns för dem som har parkeringstillstånd för handikappade.

Frågor: mobil 070-384 30 60

2019-02-27T09:16:24+00:00