Arenafakta

Öppettider

Öppettider för området, publiktält, Arctura, funktionärmat och ackrediteringar kommer här inom kort.

Publikområdet 

Information om spårområdena: 
Grillsvängen är spårområdet som ligger närmast stadion, du känner pulsen, ser skjutvallen och har (mest troligt) en storbildsskärm framför dig. 
I Solsidan ser man åkarna ett par gånger under loppet..
I Granrisbacken står man nära spåret där åkarna avhandlar loppens tyngsta uppförsbacke, här springer även coacherna och skriker taktik till åkarna. 

Infopoint

I vår Infopoint svarar vi på alla möjliga frågor, gällande tävlingarna, evenemangsområdet och övrigt. Här har vi även möjlighet att hjälpa till på andra språk. Infopoint ligger i Fan Shop-tältet. I Infopointen lämnar vi även in upphittade saker eller hjälper barn som saknar sina föräldrar att komma tillrätta.
Det är dock av stor vikt att samtliga funktionärer ser till att vara pålästa då VI ALLA ÄR VÄRDAR UNDER EVENEMANGET! 🙂  

Ceremonier

Direkt efter varje avslutad tävling sker det en blomsterceremoni i målområdet där topp 6 i individuella tävlingar och top 3 lag hyllas och får kliva upp på pallen.
Lokala skidskytteungdomar får bära blommorna och representanter ifrån Svenska Skidskytteförbundet och Internationella Biathlon Union delar ut priserna.

Tillgänglighetsservice

Vår ambition är att tävlingarna på stadion så långt som möjligt ska vara tillgängliga för alla. Våra handikappvärdar assisterar besökare med funktionshinder eller speciella behov. Ledsagare går in gratis i sällskap med den funktionshindrade. Speciella läktarplatser finns för främst rullstolsburna och hörselskadade. Särskild parkering finns för dem som har parkeringstillstånd för handikappade.

2019-11-14T18:37:25+00:00